30 Eylül 2014 Salı

Mesela ....



Mesela sabah iş yerinde otoparka arabanızı hasarlı bir vaziyette park ettiniz ve bu can dostlarınız'ın gözünden elbette kaçmadı. Bunu siz kimseye duyurma ihtiyacı hissetmediniz, hatta, “ayy sabah sabah kaza yaptım, sinirlerim boşaldı” bile demediniz. Onlardan yardım da istemediniz. Ama o can dostlar yemeden içmeden, gelip geçmiş olsun bile demeden yav arabayı kırmışsın diye senle dalga geçerler. Bunu neden yaparlar ? Bunu yaparak nasıl bir tatmin yaşıyor insanlar? Ben senden akıllıyım, dikkatliyim, iyi sürücüyüm ki arabanı sen çarptın mı demek bu? Ne alaka ? Eylemi yapan benim ama benim üzerimden böbürlenen sen. Bir işte iyi olduğun ancak diğeri hata yaptığında belli oluyorsa acınacak halde olmalısın. Aslında sıkıcı ve vasatsın.

Mesela bir arkadaşınızın size 5 TL vermesi gerekiyordur siz “ya hiç önemi yok” dersiniz ama o “aaa olur mu canım lütfen al” diyip ucu yırtık bir 5 tl tutuşturur elinize. “Ya boşver, gerek yok, zaten ucu da yırtık” diye gevelersiniz biraz alınarak ucu yırtık paranın size kakalandığına. Ama o iddia eder “yooo geçiyor o para, herkes alıyor , bana da minübüste verdiler zaten para üstü olarak, aman canım 5 tl zaten”. E ulan sayın arkadaş zaten o cümleyi 2 dakika önce ben kurdum. Yaman hırsız ev sahibini bastırır. Borcu olan sensin,  bu borcu yırtık parayla kapatmaya çalışan da sensin ama yaa amma önemliymiş 5 TL diye beni utandırmaya çalışan da sensin. Sen nasıl bir arkadaşsın ?


Mesela tedbirli bir kadın olarak çorabınız kaçar diye çekmecenizde yedek çorap tutarsınız ama tesadüf başka bir arkadaşınızın çorabı kaçar sizden yardım ister. Verirsiniz çorabınızı ama bir daha geri gelmez. İçinizden "şimdi istesem çorabı ayıp olur, alt tarafı çorap, neyse boşver" dersiniz. Hatta size lazım olduğunda o tedbirsiz arkadaşta elbette yine yoktur yedek çorap. İster istemez düşünürsünüz ya ben niye böyle küçük şeylere takılıyorum. Alt tarafı bir çorap. Peki alt tarafı bir çorap mı yoksa alt tarafta yatan düşüncesizlik mi acaba takıldığım ? Amaaann hayat kısa diye diye , boşvere boşvere nereye kadar dayanır bu bünye. 

Gerçek dost nedir?