26 Şubat 2015 Perşembe

Cimcimeli Etkinlikler

İki ay filan önce yazıp yayınlamayı unuttuğum bir yazıdır. Ama etkinlikler hala devam ettiği için bir göz atmakta fayda var. 

Bu hafta sonu Cimcime ile ikimizin de çok çok beğendiğim iki etkinliğe katılma fırsatı bulduk. İlki Sakıp Sabancı Müzesinde okul öncesi çocuklar için düzenlene Gezen Figürler Çocuk Atölyesi. Bu SSM'nin çocuklara armağan ettiği ücretsiz bir atölye ama bir çok ücretsiz etkinliğin aksine çok kapsamlı ve bilgilendirici. Eğitmenler çocuklarla birebir ilgilenip etkinlikten maksimum fayda elde etmelerine özen gösteriyorlar. Ayrıca kapıdaki görevlilerden , eğitmenlere kadar herkes çok kibar, yardımsever ve ilgili. Atölye o an müzede sergilenen geçici sergi ile ilgili düzenlenebildiği gibi kalıcı kolleksiyonlar hakkında da yapılabiliyor. Biz şu an sergilenmekte olan Joan Miro Kuşlar Kadınla ve Yıldızlar sergisi ile ilgili olan etkinliğe katıldık. Çocuklar önce birbirleri ve öğretmenleri ile kaynaşmak için hep beraber resimler yapıp tanışıyorlar. Sonra önlükleri giyip tek sıra olup atölyeden müzeye yürüyorlar.

O halleri o kadar şeker ki tüm ziyaretçiler durup onları seyrediyor. Müzenin içinde öğretmenleri bazı eserlerin önünde durup onlara bilgiler verip bazı sorular soruyor. Böylece konunun akıllarında kalmasını sağlıyorlar. Bu arada sanatçı hakkında da bilgiler vermeyi ihmal etmiyorlar. Müze gezisinden sonra atölyeye dönen çocuklardan müzede gördükleri eserlerden akıllarında kalanları çizmeleri isteniyor. Daha sonra bu çizimler atölyede sergilenmek üzere duvara yapıştırılıyor.


Normalde çocukları bu öğretmenler teslim edip müzeyi rahat rahat gezme fırsatı buluyorsunuz fakat bizim Cimcime yalnız kalmak istemediği için biz de çocukların peşi sıra gezdik müzeyi. Bence yalnız gezmekten daha eğlenceli oldu. 

İkinci etkinliğimiz de Şehir tiyatrolarında bu sene başlayan Harikalar Mutfağı oyunuydu. Ben zaten tiyatroya bayılan biriyim.Çocuk tiyatrosunu demeden oyunu büyük bir beğeniyle seyrettim. Bu oyuna adam başı 3 TL verdiğimizi düşünürsek özel tiyatroların yetişkinler için yaptığı ama aslında çocuk oyunundan hallice oyunlara 50-60 TL verdiğimize bir kez daha yandım. Öncelikler oyuncular çok başarılıydı. 


Hele kediye bayıldık. Mimikleri hareketleri gerçek bir kedi gibiydi. Dekor ve kostüm ve müzikler de çok başarılıydı. Hayat maalesef adaletsiz. Bu oyuncuların bu kadar başarılı olmalarına rağmen popüler olmayı tercih etmedikleri için daha az kazanan oyunlarda oynamaları Bu oyuncular 3 TL'den çok daha fazlasını hakediyor bence. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder