7 Ocak 2013 Pazartesi

31 Mart Vakası

Geçen sene 31 Mart 2012'de Cimcime'ye Diş Buğdayı Partisi yapmıştık. Blogda buluması gerektiğini düşünüp resimleri arayıp buldum, yükledim. Pasta ve pop kekler hariç yiyeceklerden süslemelere kadar hemen herşeyi kendim yaptım.   



150 adet diş şeklinde kurabiye tek tek süslenip paketlendi.  



Popkekleri bloğunu takip ettiğim bir arkadaşım yaptı. 



Çilek kreması ile süslü cupcakeler Mum-made. 



Cevizli fındıklı üzümlü diş buğdayımızı anneannemiz pişirdi. Adet olduğu üzere kadehlerden birine altın saklandı. Kadehlerin süslemeleri, danteller, güller ve kurdelalar ile yine tek tek elde yapıldı her birine "Cimcime'nin Dişi Çıktı" etiketleri yapıştırıldı. 


Buğdaydaki altını bulan ablamız daha sonra Cimcimeye aşağıdaki güzel kıyafeti aldı.  

  


Tuzlu olarak susamlı halkalarımız, zeytinli - kekikli muffinler, suböreği ve zeytinyağlı sarmamız vardı. Ayrıca çocuklar için de lokumlar, bonibonlar, çubuklu lolipopllar ve diş fırçası şeklinde şekerlerden oluşan bir "Şekerci Köşesi" vardı. 


Diş şeklinde diş perili pastamız Spatula tarafından yapıldı. Görüntüsü de tadı da çok güzeldi. Ellerine sağlık Spatula .


Şeker hamurundan Cimcime ve çıkan dişi ve oyuncak tavşanı.


Diş perisi. 


Masa süslemeleri, balonlar - balon ağırlıkları , arkada görünen "Cimcimenin Dişi Çıktı" bannerı, kağıttan cup cake süsleri, etiketler tamamen Mum-made.  


Bunların dışında fotoğraflamayı unuttuğum tüllerin ortasına yerleştirdiğim kocaman bir dişten oluşan giriş kapı süsümüz, apartman girişine astığımız "parti burda" tabelamız ve "hoşgeldiniz" bannerımız, misafirlerimize armağan ettiğimiz paketlerdeki süslemeler diş şeklinde mumlarımız, diş fırçalarımız, gelen misafirlerin Cimcime'ye dileklerini yazdıkları Dilek Ağacımız vardı. 


Yukarıda dedemiz Cimcime için iyi dileklerini yazarken görülüyor. 



Davetiyemiz

 

Mum-Made kitap ayracı (son halinde ucunda püskülü de vardı)


 

Beyaz çerçeveye koyup girişe astığımız Parti Posterimiz. 


Klasik bir Diş Buğdayı ritüeli olarak Cimcime meslek seçimi yaptı. Bu ritüel öncesi herkese aşağıdaki anketi dağıtıp Cimcimenin hangi mesleği seçeceğini tahmin etmesini istedik.  


Diş Teyzesi Cimcime'yi ritüel için hazırlıyor. Buğday ve nazarlıklardan oluşan kolyesini takıyor, inci gibi dişler diliyor. 


Kalabalıktan (aynı anda 45 kişi, gün içinde 60 kişi) şaşıran yavrucuk önce ürkek ürkek oturdu. 




Daha sonra da pembe kurdela ile süslediğim kepçeyi alıp sosyete Aşçı'sı olacağını ilan etti. Yemek yemekten hoşlanmayan bir bebek büyüyünce aşçı olabilir mi ilerde göreceğiz artık. 


Anket dolduranlar arasında mesleği doğru tahmin eden kişiyi belirlemek için anketler kontrol ediliyor ve talihli konuğumuza armağanı veriliyor.  




Kalabalık ve sıcaktan bunalan Cimcime üzerine rahat birşeyler giyip soluğu Ero'nun sırtında alıyor. 

Bu resimler de olmasa kızımın ne kadar hızlı büyüdüğünü anlayamıyorum. Sanki yukarıdaki resim başka bir bebek. Oysa daha bu resim çekileli 8 ay oldu. 

Herkese sağlıklı dişler dileriz. 

1 yorum:

  1. Herşey çok güzeldi gerçekten, emeği geçen herkese teşekkürler... Ece çok büyümüş!:)

    YanıtlaSil