21 Şubat 2014 Cuma

Nar Sorbe

Kışın ortasında bahar havası yaşadığımız bu günler, kış meyveleriyle yaz tatlıları yapmak için çok iyi bir zaman. Ben de nar sorbe yaptım. Hem çok fazla tüketmediğim ama çok faydalı bir meyve olan narı hem de yılbaşından beri açılmadan bekleyen şampanyayı kullanmış oldum. Çok da güzel oldu. 


Malzemeler :
2 adet nar 
1 bardak köpüklü şarap (ucuz şampanya) 
1 limon
4-5 kaşık şeker 
Taze nane yaprakları

Yapılışı : Narları ikiye veya dörede kesip üzerlerine vura vura tanelerini çıkarın. (Narları su dolu bir kaba silkelerseniz oraya buraya sıçrayıp leke bırakmasını da önlemiş olursunuz). Taneleri mixerde püre haline getirin ve sonra püreyi kalan küçük parçalardan ayıklamak için süzgeçten geçirin. Şampanya, şeker ve limonun suyunu ekleyin (isterseniz biraz da limon kabuğu rendesi eklenebilir). Buzlukta 2 saatte bir karıştırarak 4-5 saat dondurun. Servis ederken üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyin. 


 Sorbenizi yaz günlerini hayal ederek yemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder