13 Şubat 2013 Çarşamba

Hot ama ne Hot Chocolate ...


Sevgililer günü çikolata ve çiçekçiler için adeta bir bayram. Nedense, bizdeki kız isteme temasının global olarak işlenmesi gibi geliyor bana bu sevgilier günü. Ama olsun, çiçek severim , çikolataya bayılırım, hediyeye de hayır demem.


Durum buyken sevgililer gününe bir kala müessesemizin takipçilerine çok özel bir armağanı var. Aztek Usulü Sıcak Çikolata tarifi. Neden Aztek derseniz, Deniz Gürsoy'un "Aşkın İlacı Çikolata" kitabını okumanızı tavsiye ederim. Adamlar asırlar önce hayatın anlamını çözmüş. Yalnız kitabı okurken bile kilo alınıyor, demedi demeyin.  


Bu tarifi yaparken kendinizi Chocolat’ta Johnny Depp’e çikolata hazırlayan Juliette Binoche gibi hissedeceksiniz. Ahh ne güzel bir kadındır o, ahhh ne güzel filimdir o. Gece yarısı sinema çıkışı fellik fellik çikolata aratmıştır bu film bana. 


Değişik tatlar denemeyi sevenler eminim bu tarifi de sevecek. Çikolata ile acı biber, tuz ve değişik baharatların bir araya gelmesi egzotik bir tat çıkarıyor ortaya. Üstelik beş dakikada hazırlanıyor.





Malzemeler:
(2 kişi için)
- 360 ml yarım yağlı süt
- 45 gr bitter çikolata
- Bir tutam pul biber
- Bir tutam rendelenmiş muskat


Yapılışı:

1. Sütü küçük bir sos tenceresine alıp hafifçe kaynatın.

2. Ocaktan alın, içine bitter çikolatayı ufak parçalara ayırıp ekleyin, eriyene kadar karıştırın.

3. Baharatları ekleyip biraz daha karıştırın, fincanlara paylaştırın. Eğer sütün içindeki minik kaymak parçaları sizi rahatsız ediyorsa süzgeçten geçirebilirsiniz.


4. Eğer sıcak çikolatanızı chai usulü yapmak isterseniz, içine baharat olarak birer tutam zencefil, kakule, karabiber ve tarçın ekleyin.

Dikkat : Bir fincanı 190 kaloridir. (Bu kaloriyi harcamak için bakınız Chocolat filmi)




Tarif Women's Health'in Şubat 2011 sayısından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder