7 Haziran 2013 Cuma

Çapulcu Muffini

Hafta sonu parka eli boş gitmek istemeyenlere, çok kolay ve hızlı yapabilecekleri Çapulcu Muffin tarifi. Buyrun bir deneyin. 

Ölçü olarak orta boy bir sıtarbaks fincanını kullanıyordum ama malum kapalı, bulamazsanız normal nescafe fincanı da olur. Bu ölçüyle on iki adet muffin çıkıyor. 



Malzemeler :

1 yumurta
2 fincan toz şeker
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvı yağı (ben altaylı marka kullanıyorum)
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanışı :

Burada temel prensip şu : kuru malzemeler ayrı , yaş malzemeler ayrı karıştırılacak, iyice ötekileştirilecek.

Önce yumurta ve şeker sinirden köpürene kadar yüksek devirde orantısız bir güçle çırpılacak. Karıştırma işlemi için mikser veya RTE kullanılabilir. Ardından sırasıyla sıvı yağ ve yoğurt eklenecek. 

Başka bir kapta evde zor tutulan %50'lik malzeme yani un, kabartma tozu, ve vanilya karıştırılacak.

Son adım olarak zavallı ıslak malzemeler ile kuru malzemeler birbirine kırdırılacak pardon karıştırılacak. Islak malzemeyi kuru malzemeyle karıştırıken çok homojen bir sıvı elde etmeye çalışmayın. Unlar kaybolduğu anda karıştırmayı bırakın. Az karıştırılırsa polis yeleği gibi pofidik oluyor.

Bu karışıma istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Kuru üzüm-limon rendesi çok güzel oluyor. Çikolata parçalı , yaban mersinli, fındıklı, bademli, nutellalı yapmak mümkün. Son zamanlarda etrafta kolay bulunduğu için biber gazlı da denenebilir. 

Not : Kuru meyve kullanacaksanız önce tazyikli suda bekletin ki yumuşasın. Direnirse copla yumuşatabilirsiniz. 

En son karışımı muffin kaplarına döküp onceden ısıtılmış fırında 150-200 derecede pişirin. Bıçak batırdığınızda veya copla vurduğunuzda dağılmıyorsa tam çapulcuların ağzına layık demektir. 

Bol yapın herkese yetsin ama orantısız ısrardan kaçının, çocukları şişirmeyin ki yeri gelince kaçabilsinler.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder