31 Ekim 2013 Perşembe

Çakma Laz Böreği

Çalışan bir anne olunca her şeyin kolayını bulmaya çalışıyor insan. Yemek konusunda bu had safhada. Muhtemelen laz böreği açma yoğurma vs nedeniyle oldukça el oyalayan bir tatlıdır. Hiç yapmadım, yapılırken görmedim. Bir iki kere yedim , güzel olur. Yemezsem ölür müyüm? Yok ölmem ama hazır basitini bulmuşken yapmazsam olmazdı. 







İşte karşınızda çakma laz böreği. Çakma ama aslına çok yakın. Hem de unla suyla yoğurmayla uğraşmak yok. Adamlar yapmış, sen tekerleği yeniden icad etmeden paşa paşa gidip marketten hazır milföyü alıp eve geliyorsun. Çok da güzel oluyor. Hem tatlının soğumasını bekleyemeyen kişiler için de ideal bir tatlı çünkü ılık ılık yeniyor. 

Malzemeler:
6 yaprak milföy (24 küçük kare çıkıyor)
2-3 yemek kaşığı tereyağı

Kreması için:
3 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilin
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta

Üzeri için:
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Krema için gerekli tüm malzemeyi sos tenceresine alın orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin.
Pişen kremayı ocaktan alıp ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.
Milföyleri paketten çıkarıp altındaki kağıtları ile birlikte tezgaha yayın. 5 dakika kadar çözülmesini bekleyip bıçak yardımıyla 4 eşit kareye bölün.
Kağıtlarından çıkararak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 3 yemek kaşığı tereyağını eritip karelerin üzerine sürün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında kabarıp çok hafifçe kızarıncaya kadar pişirin.
Pişen milföy karelerininin arasını bıçak ile hafifçe aralayın arasına hazırladığınız kremadan 1’er tatlı kaşığı koyun ve servis tabağına alın.
Son olarak üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.


Not : Tarif Mutfak Sırları'dan alınmıştır. 

Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder