16 Mayıs 2013 Perşembe

Komik Kadın Annem ...

Hemen hemen her Türk kadını gibi annemin de şekeri var. Ama her sabah kahvaltısında reçelini de balını da yer. Üzerine de ilacını alır. 




Dolayısıyla üç ayda bir babamla tin tin tin devlet hastanesine gidip A1 kontrolü yaptırıp ilaç yazdırırlar. 

Devlet hastaneleri yeni bir uygulama başlatmış. Yaşı 65'i geçen emeklilere bir güzellik yapıp, bekleme sırasında ilk sıraya çıkartıyormuş. Şimdi dijital tablolar filan var, randevu alınca o tabloda adın çıkıyor. İşte o tabloda hemen adı soyadı en tepeye çıkıyormuş yaşı 65 üstü olanların. Ammaaaa adının yanına parantez içinde (yaş 65) yazılıyormuş. Yani ilk sıraya çıkardık ama yaşlı ya beklemesin diye yaptık demeye getiriyor. Göya iyilik yapıyor haddini bilmez edepsiz hastane. 

Tabi annem bunu görünce tepesi atmış. Koşa koşa gitmiş yetkili merciye şikayete. Efendim annemin neresi 65 yaşındaymış (ki aslında gerçekte 66 ama etini mıncırsan itiraf ettiremezsin) , öyle uluorta herkese ilan etmek ayıp değilmiymiş. Hastaneden iyilik isteyen mi olmuş. Muş da muş. Ortalığı ayağa kaldırmış. 

Yetmemiş doktora da yakınmış, kadınların yaşı öyle her yerde yazılmaz falan diye. 

Yakında annem yüzünden bu uygulama kaldırılabilir devlet hastanelerinde. Yani kadın beklemeye razı sırf yaşı ortaya çıkmasın. 

Ah annem yaa. Ne takıksın bu yaş konusuna. Tamam en fazla 50 gösteriyorsun orası öyle ama nüfus cüzdanı da böyle diyor. Ne sıkıyorsun güzel canını. Üzülme bak sonra yüzün kırışır 65 filan gösterirsin mazallah. 


Not 1 : Allahtan annem blogumu okumuyor yoksa yaşımı internete düşürdün diye parça pinçik ederdi beni. 

Not 2 : Karika OİP'den alınmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder