20 Aralık 2013 Cuma

Balkabağı Bruschetta

Pazar kahvaltısında değişik ve kolay lezzetler denemek isteyenler için ;

Balkabakları, limon kabuğu rendesi, sarımsak, tuz ve karabiberle tatlandırılıp fırınına atılır. Yumuşayıncaya kadar pişer. 


Büyük Ayvalık Tostu ekmeklerinden bir dilimin üzerine sarımsak ve zeytinyağı sürülüp, fırında az kızartılır. Ekmeğin üzerine taze lor (not : çökelek değil) sürülür, bir kaç damla nar ekşisi damlatılır. 

Fırından çıkan kabaklar biraz sarımsak ve zeytinyağı ile hafif ezilir. Ezilmiş kabaklar ekmeğin üzerine alınır, üzerine ince kesilmiş taze nane ve fesleğen serpilir, çatalla kırılmış keçi peyniri koyulur. 


En son zeytinyağı ve nar ekşisi ve bol değirmen karabiber eklenir. Varsa üzerine kabak çekirdeğini tavada hafif çevirip koyabilirsiniz. 

Servis ederken dilimlere ayırmakta fayda var. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder