25 Aralık 2013 Çarşamba

Gözünü sevdiğim MEDENİYET...

İngiltere'de hava alanlarında birkaç çeşit park yöntemi var. Alan otoparkında kısa, orta ve uzun süreli park yerleri mevcut. Bir de çocuklu ailelere ve çok bavulu olanlara önerilen Meet&Greet servisi var. Yani hava alanı giden yolcu kapısında arabanızı biri gelip teslim alıyor. Dönüşte de gelen yolcu kapısında arabanız sizi bekliyor oluyor. Bu bizdeki bankaların hava alanlarındaki vale sistemine benziyor fakat ödeme direk aracı getirene yapılabildiği için dönüşte çoluk çombalak ödeme kuyruğunda beklemek yok. Çok pratik değil mi?


Bu işlemler için önceden online olarak talepte bulunmak gerekiyor. Talep yaparken sistem size "Bir Haftalık Bebek İhtiyaç Listesi" eklemek ister misiniz? diye başka bir soru daha soruyor. Bu hizmet şöyle bir şey; bir şirket İspanya, Türkiye, Fransa, Kanarya Adaları, Yunanistan ve Portekiz sınırları dahilinde kalacağınız adrese sizin adınıza bir bebek paketi gönderiyor. Otelde kalıyorsanız, otele vardığınızda resepsiyonda sizi bekliyor, ev adresi verdiyseniz de sabahtan eve teslim ediliyor. Müthiş değil mi?



Konu ilgimi çektiğinden paket içinde neler var diye okumaya devam ettim; Pampers (TR'de Prima) bebek bezi, ıslak mendil, pişiklere iyi gelen Sudocrem, bebek şampuanı ve kirli bezleri koymak için çöp poşetleri. Üstelik iki haftalık rezervasyonunuz varsa bu ürünlerden ikişer paket opsiyonunu seçiyorsunuz. Fiyatı da hiç can yakıcı değil. Bavulda yeriniz yoksa, ya da onlarca bebek bezi taşımak istemiyorsanız, çok kullanışlı bir yöntem. 


Özellikle, kadınlara iyilikmiş gibi gösterilmeye çalışılan fakat aslında kadın istihdamını iyiden iyiye  azaltan yasa tasarılarıyla, yarı zamanlı çalışma, evden çalışma gibi emekli olmayı, terfi almayı imkansızlaştıran şeylerle, vergi mafiyetleriyle uğraşmak yerine bunun gibi pratik ve kolay uygulanabilen sistemleri ücretsiz olarak yapmaya çalışsak ya. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder