26 Kasım 2013 Salı

Evden Çıkmadan Önce ...

Çalışan kadın olmak zor, çalışan çocuklu kadın olmak çok daha zor(muş). Ev işlerini yetiştirmek, sağlıklı yemek yapabilmek ve bu arada kendinize de bakabilmek mucize ile eş anlamlı. 

Pratik bilgiler iyi güzel de uygulamaya gelince süper kadın olmanız gerek. Sadece aşağıda yazdığım işleri yapabilmesi için çalışan bir kadının ekstradan iki saat önce uyanması ve öyle güne hazırlanması lazım. Yoksa mümkün değil bitmez bu işler. Böyle listeleri görünce insanın tatlı cadı olası geliyor. Keşke işler şöyle bir burun kıvırmasıyla hemencecik yapılsa. 



Gelelim yapılacak işlere ;

Akşam yemeği için eti buzluktan çıkarın. Mikrodalga yoksa veya kullanmak istemiyorsanız bunu mutlaka yapın. Ama dışarıya değil de buzdolabının alt raflarına bir tabak içinde bırakın.





Banyo yaptıktan sonra havluları ortada bırakmayın. Çünkü kokarlar. En iyisi kapı arkası askıları, kirlilerse en doğrusu çamaşır makinesidir.

Kahvaltısı sofrasını kaldırın. Bu konuda bölmeli kahvaltı tepsileri işinize çok yarayacaktır zeytini peyniri hep birden ortadan kaldırıp kapaklı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. 



Bulaşıkları evyede bırakmayın. İşten eve gelince bir bulaşık yığını bulmak istemiyorsanız bulaşıkları kaldırın. Kirlileri bulaşık makinesine yerleştirin, plastik leğen süzgeç gibi bulaşık makinesinde yer kaplayan bulaşıkları elinizle yıkayıp kurulayıp yerine kaldırın.



Yatağınızı toplayın. Sabah sabah yatak toplamak zor gelse de toplayın. Ev daha derli toplu olur. Hem toplamazsanız siz yokken içine kimler girer bilemezsiniz. 



Tasarruf amaçlı kombinin ayarlarını düşürmeyi unutmayın.

Evi havalandırmak için camları açın fakat kapatmayı unutmayın. Sonra börtü böcek yağmur kar eve dolar. 15-20 dak. havalandırmak yeterlidir. 



Çaydanlığın altını açık unutmayın. Evden çıkmadan ocağın altını mutlaka kontrol edin.


Elektrikli ev aletlerini fişte unutmayın. İşiniz bittikten sonra ütünüzü fişten çekmeyi unutmayın. Ütüyü fişten çekerken yüksek sesle kendi kendinize "ütüyü fişten çektim" diye tekrar ederseniz , çekip çekmediğinizi unutmazsınız. 


Kısa süreli de olsa bir yere gidiyorsanız kapınızı mutlaka kilitleyin. Kapıda 3 kilit varsa üçünü de kilitleyin. Kilitlenmeyen kapılar hırsızlar için çok kolay, üçlü kilitlenen kapılar hırsızları biraz daha zorluyor.



Kullandığınız kozmetik ürünlerin kapaklarını açık bırakmayın. Hem bakteri ürer hem de dünya para verdiğiniz parfümler uçar gider. 



Çöpleri mümkünse evde bekletmeyin. İşe giderken en yakın çöpe atın. Benim gibi atmak için aldığınız çöpü unutkanlıkla arabaya koyup 2 gün gezdirmeyin. Ayrıca arabayla yolda herhangi bir çöp kutusuna yanaşıp bagajdan koca bir torba çöp çıkarıp atınca etraftan çok garip bakıyorlar. Kendinizi terörist veya bombacı falan gibi hissediyorsunuz. 



Unutmamanız gerekenleri not etmek için liste hazırlayın. Buzdolabı üzerine yapışan kalem ve not defteri bu iş için en pratik çözüm. 


Evden çıkarken anahtarlarınızı, telefonunuzu, bilgisayarınızı ve cüzdanınızı unutmayın. 

Bunların tamamını yaptıysanız artık mavi taytınızı giyip kırmızı pelerininizi takıp tek kol havada uçarak işinize gidebilirisiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder