19 Ekim 2012 Cuma

Cimcime'nin Yeni Kitapları

Bu kitabı sadece renklerine vurulup aldım. Cimcime'ye de kitabı okumak yerine renkleri anlatıyorum. Kelebeklerin renkleri , resimler filan harika. Konu da güzel ama o şimdilik ikinci planda.  





Bir klasik olduğu için Parmakkız'ı aldım ama konuyu meğer hiç bilmiyormuşum. Parmak marmak ama kız evden kaçıyor, ve önüne gelen parmakkızımızı birileriyle evlendirmek istiyor. Bildiğin Küçük Emrah filminin çocuk versiyonu. Sonuçta burda kötü adam Nuri Alço değil zavallı kör köstebek. 


Grimm Kardeşlerin CSI NY tadındaki masallarından sonra Andersen de Law & Order SVU (Special Victims Unit - Taciz ve tecavüz mağdurları) vari masallar yazmış demek (Anne de normal değil tabi, CSI , L&O filan ).  Düşünün hak vereceksiniz. Külkedisinde kristal ayakkabıyı giyebilmek için parmaklarını kesen kızkardeşler, cadıyı fırında çevirme yapan Hansel ile Gratel, kaçırılıp kuleye hapsedilen Rapunzel, Pamuk Prensesin kalbinin sökülüp (nooluyo ya, sadece ölse olmuyor mu? Kalbi naapıcan acaba?) kendisine getirilmesini isteyen cadı üvey anne, iğneyle uyuşturulup yıllarca uyutulan Uyuyan Güzel ve daha nice mağdurlar ve psikopatlar var bu masallarda. Çocuklara bu masalları okuyarak polisiye dizilere genç seyirciler mi hazırlıyoruz acaba ...


Neyse, işte psikopat bir konusu olmayan bir yeni Cimcime kitabı daha. Kendisi sesli bir kitap olup, sayfada kapağın altında arabayı bulduğunda "bip biiip", itfaiye aracını bulduğunda "daa dii daaa diii" diyor. Aslında diyormuş çünkü kitap bizim eve geldiğinden beri sesi soluğu kesildi. Pilini değiştirdik olmadı, babamız kitabı deşip kabloları kontrol etti yine olmadı. Sanırım içerdeki orkestra şefi ölmüş. Artık sesleri kendimiz yapıyoruz. Daha yaratıcı oldu.  




Son ve en sürükleyici kitabımız Teddy ile Tuvalette. Bezi bırakmaya hazırlık aşaması olarak aldığımız kitaptaki düğmeye basılınca sifon sesi ve gülüşmeler geliyor. Kitap tuvalette duruyor. Şimdilik kitabı elimize alıp lazımlıkta oturuyoruz veya ayıcığımızı lazımlığa oturtup "eh eh" diyoruz. Denemelere 2-3 ay sonra başlamayı düşünüyorum. Bakalım neler olacak. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder