8 Ekim 2012 Pazartesi

Şeylerin Masumiyeti

Çukurcuma Caddesinin hemen başına Masumiyet Müzesi'ne gider diye yeni bir tabela konmuş. Biz de söz dinleyip gittik. İyi ki de gitmişiz. 



Orhan Pamuk'u sevin veya sevmeyin, kitaplarını okuyun veya okumayın farketmez ama bu müzeyi ziyaret etmeyi atlamayın. Hele ki eskiye özlem duyan biriyseniz bu keyif için tüm gününüzü ayırın. 


Müze daha önce gördüklerime hiç benzemiyor ki çok müze gördüğümü söyeleyebilirim. Masum Şeyler üç boyutlu olarak kitapta yazılan bölümlere göre dizayn edilmiş. Hele müze girişinde sigara izmaritleriyle anlatılan hayat hikayesi muhteşem. 


Eğer benim gibi kitabı okumadan önce müzeye gittiyseniz hemen Müze Kitapçısından bir adet Masumiyet Müzesi edinebilirsiniz. Hatta Orhan Pamuk'un tüm kitaplarını beş dilde bulabilirsiniz. Bu arada Masumiyet Müzesi sayısız dile çevrilmiş, müzenin en üst katında çevirilerden birer adet var ama sayamadım. Bu arada bir sürü turistin elerinde kendi kitaplarıyla müzeyi ve kitabı bölüm bölüm eşleştirerek gezdiğini görmek bizi hem şaşırttı hem de sevindirdi. Öte yandan maalesef müzeyi gezen Türk yoktu. Demek ki herkes daha önce gezmiş :)  



 


Not : Müzede fotoğraf çekmek yasak. Fotoğrafların çoğu Müze Kitapçısında çekilmiştir. Müze içinde çekilen tek kare için de özel izin alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder