30 Temmuz 2013 Salı

Etin Sertliğini Anlatan Parmak Testi

Etin nasıl piştiğini anlayabilmek için iki yöntem var: Biri et termometresi kullanmak, diğeri ise parmak testi yapmak. Et termometresi kullanmanın kötü tarafı; etin üzerinde delikler açıldığından, etin içinde kalması gereken suların dışarı akması. Bu yüzden özellikle bonfileleri parmak testiyle kontrol etmek çok daha iyi bir yöntem.


1. Pişmemiş – Hala Çiğ Et



Avcunuzu açın ve elinizi serbest bırakın. Diğer elinizin baş parmağı ile elinizin resimdeki bölgesine bastırın. Daha pişmemiş bir bifteğin kıvamı bu şekildedir.

2. Çok İyi Pişmiş Et



Baş parmağınızla serçe parmağınızı birleştirin. Avcunuzun etli kısmına bastırın. Çok iyi pişmiş etin sertliği böyle olmalıdır.

3. Orta Pişmiş Et



Baş parmağınızla yüzük parmağınızı birleştirin. Avcunuzun etli kısmına bastırın. Orta pişmiş etin sertliği böyle olmalıdır.

4. Az Pişmiş Et




Baş parmağınızla işaret parmağınızı birleştirin. Avcunuzun etli kısmına bastırın. Az pişmiş etin sertliği böyle olmalıdır.

Haydi afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder