25 Temmuz 2013 Perşembe

Kırmızı Kullanmak Cesaret İster...


Dişi, seksi ve odak noktası olmak için bir tek kırmızı ruj yeter. Ama hiç bir zaman kırmızı bir ruju alıp direkt dudağıma sürmüşlüğüm yoktur. Mutlaka başka ton ve renklerle karıştırıp kendi tenime göre renkler çıkarırım. Sonra da nasıl yaptığımı bir türlü hatırlayamam orası ayrı konu. Meğer ben karıştırıp karıştırıp senelerdir ahududu kırmızısı denen rengi arıyormuşum. 



Siz de hangi kırmızı bana uyar diyorsanız buyurun okuyun. 

MERCAN




Esmer tenli kadınlar için uygun mercan kırmızı, tam anlamıyla göz alıcı! Dikkat çekici bu ton, yüzü aydınlattığı için orta ve koyu tenli kadınlarda mükemmel durur. Ancak renk tonunun kahverengiye kaçmaması önemli, yoksa yüzünüz solgun görünebilir. 

Teniniz ne kadar koyuysa rujunuzun tonu o kadar iddialı ve koyu olabilir. Aklınızda bulunsun: Mercan ve turuncu dudaklarda yanaklar için ‘terracotta’, kayısı allık kullanılmalı. Fuşya veya pembe tonlardan uzak durun, çünkü bu tonlar turuncuyla uyumsuz durur.

AHUDUDU 
KIRMIZISI 



Açık ve hafif bronzlaşmış tenli kadınlar için uygun. Ahududu kırmızısının hem soğuk ve mavimsi hem de sıcak nüansları bulunuyor. Açık tenliyseniz her tonunu kullanabilirsiniz. Ancak çilleriniz varsa ve saçlarınız kızılsa bronz bir tonu seçmelisiniz.

Ahududu kırmızısı yüze canlılık verir ve dişlerin beyazlığını vurgular. Eğer bu ton size fazlasıyla parlak geliyorsa, ruju parmaklarınızla uygulayarak yumuşatabilirsiniz.

BORDO



Açık renkli, ‘Pamuk Prenses’ tenli kadınlar için uygun bordo kırmızı, olgun vişneleri andıran, ağır bir tondur. Güçlü bir vurgu yapan bu ton, çok açık tenli ve koyu renk saçlı kadınlara yakışıyor.

Tenin çok solgun durmaması için yanakları mutlaka allıkla canlandırmak gerekir. İnce bir eye-liner ve siyah rimelle son derece zarif bir etki yakalarsınız. Far kullanmayın, yoksa makyajınız fazlasıyla ağır durabilir.

FERRARI KIRMIZISI



Pembemsi tenli kadınlar için uygun Ferrari kırmızısı, soğuk ve maviye kaçan bir tondur. Saydam, pembe ve kızarmaya yatkın bir tene sahipseniz, bu ton sizin için çok uygun.

Çok koyu tonları tercih etmeyin çünkü bu tonlar sizi solgun gösterebilir. Boyanın dudak konturunda dağılmaması için ruju sürmeden önce pamuk çubuğu pudraya batırıp dudak kenarlarınıza sürün. Böylece rujunuz dağılmayacaktır.

DOMATES 
KIRMIZISI



Domates kırmızısı, çok sıcak ve yoğundur. Sarı renk partikülleri ağırlıktadır. Bu yüzden sarımsı tenlere uygundur. Bu kırmızı tonunun mat nüansları da yüzünüze ışıltı getirir.

Renk tonu ne kadar koyuysa dudaklar da o kadar ince görünür. Dolayısıyla epey açık bir ton olan domates kırmızısı ince dudaklarda da rahatlıkla uygulanabilir.

RUJ SÜRMENİN İNCELİKLERİ  

1. Baz yapın
Dudak balm’ı sürün ve birkaç dakika sonra diş fırçasıyla masaj yapın. Çatlamış dudaklarınız yumuşayacaktır.

2. Temeli unutmayın
Rujun daha kalıcı ve yoğun olması için dudaklarınıza ve çevresindeki cildin üzerine çok ince bir tabaka fondöten sürün, örneğin kompakt fondöten...

3. Kontur çizin
Balmumu oranı yüksek, yumuşak bir dudak kalemi seçin. Dudak kalemi, boyanın dudak çevresindeki çizgilerin içine akmasını önleyecektir. Dudağın ortasından başlayarak çizgiyi üst ve alt dudaklarda kenarlara doğru çizin. Dudak kaleminin renk tonu rujunuza uygun olmalı.

4. Ruju sürün
Kırmızı ruju dudağın bir kenarından başlayarak bir fırçayla ortaya doğru sürün. Konturlarda fırçanın ucunu kullanın. Dudağın geniş alanlarını boyamak için fırçayı yatay şekilde tutun. Dudaklarınızı kâğıt mendile bastırın ve ikinci bir kat ruj sürün.

MÜKEMMEL KIVRIMLAR İÇİN DUDAKLARA KONTUR

İnce Dudaklar
İnce uçlu, yumuşak bir dudak kalemiyle doğal dudak konturunun dışını çizin.

Doldun Dudaklar
Doğal dudak konturunu kalemle içeriden çizin ve dağıtın.

Eşit Olmayan Dudaklar
Üst dudağınız alt dudağınıza göre inceyse, çizgiyi sadece üst dudakta, doğal konturun biraz dışında çizin. 

Asimetrik dudaklar
Dudak kalemiyle yamuk olan bölgede doğal konturun dışında bir çizgi çizin.

KÜÇÜK S.O.S REHBERİ

✔ Rujun dişlere bulaşmaması için
İşaret parmağınızı ağzınıza yerleştirin ve ‘plop’ sesi çıkaracak şekilde parmağınızı dışarı çekin. Boyanın fazlası böylece parmağınızda kalır.
✔ Ruj dudak kenarı çizgilerinin içine akıyorsa pamuk çubuğu makyaj temizleyiciyle nemlendirin ve konturları düzeltin. 

Kaynak : Seninle Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder