23 Temmuz 2013 Salı

Gurme Bebek

Yemeyen bir çocuk annesi olarak internette en çok aradığım şey çocukların seveceği yiyecekler. Yine bu arayışlarım sırasında karşılaştığım "Gurme Bebek" özellikle Cimcime'nin parmak yiyecekleri için bana çok faydalı bir ilham kaynağı oldu. Bebek yemeği reçeteleri dışında sağlıklı beslenme, yiyeceklerin besin değerleri, beslenme tabloları, bebek beslenmesinde aylık gelişim gibi konularda da bol bilgi bulabileceğiniz siteden sevilmeyen fakat çok faydalı besinlerin farklı karışımlar ve pişirme teknikleriyle nasıl sevilir hale getirileceğini de öğrenebilirsiniz. Siz de faydalanmak isterseniz kurucular ile yaptığım ropörtaj aşağıda. 


Gurme Bebek’in kurucuları kimlerdir?

Gazeteci, televizyoncu, reklamcı 3 anne. Seda Öztezel, reklam, dijital pazarlama, web sitesi projelendirme ve yönetiminde, ayrıca gıda sektöründe tecrübeli ve 2 çocuk annesi. Esra Sert, Televizyon habercisi, Ntvmsnbc anne-çocuk yazarı (Acemi Anne), Uykusuz Anneler Kulübü’nün kurucusu ve bir kız çocuk annesi. Ayzen Atalay, eski televizyon programcısı, belgeselci ve Ntvmsnbc Yeşil Haber editörü.


Gurmebebek.com’un kuruluş hikayesi nedir?


Bizler iş hayatında tanıştık ve yıllardır arkadaşlığımız devam ediyor. Anneliğimiz yaklaşık zamanlara denk geldi. Son yıllarda sohbet konularımız da bu akışa paralel olarak çocuklara odaklandı. www.gurmebebek.com’u yaratmamız da bunun doğal sonucu oldu. 

Çocuklarımızın beslenmesi hakkında görüşlerimiz aynıydı. Mevsiminde, doğal, kaliteli beslensinler, boş kalori almasınlar, tam tahıllar yesinler, yemekle doğru bir ilişkileri olsun istiyorduk. Ancak istediğimiz yaklaşımda ve kapsamda bir kaynak bulamıyorduk. Güçlerimizi birleştirelim, bizim gibi düşünenlere rehber olalım istedik.

İçerikleri ve kapsamı çalışmaya başladıktan sonra bu işin öyle ucundan köşesinden yapılamayacağını, uzman görüşlerinden beslenmeye bağlı sağlık sorunlarına, ek besinlere geçişten 2 yaş sonrası çocuk beslenmesine tüm alanları kapsaması gerektiğini kavradık. Dolayısıyla site yayına geçmeden önce yaklaşık 1,5 senelik bir hazırlık çalışması yaptık. Siteden 6 ay önce de facebook sayfamızı (www.facebook.com/gurmebebek) açtık. Buradan gelen geri bildirimlere göre kapsam ve içeriğimizi daha da iyileştirdik.

Gurme Bebek’in misyonu nedir?

www.gurmebebek.com’da bizim yaptığımız, bebek ve çocuk beslenmesi hakkında doğru bilgileri uzman destekleriyle bir araya getirip, çocuk beslenmesi işinin gazeteciliğini yapmak aslında. Çünkü her şeyde olduğu gibi bebek beslenmesi hakkında da çok ciddi bir bilgi kirliliği var. Türkiye’deki yeme kültürüyle de biraz uğraşmak istedik. Anneler çocuğu bir kaşık fazla yesin diye onların peşinden kaşıkla koşmayı bıraksınlar, yemekte niceliğe değil niteliğe takılsınlar istedik. Bebeklik döneminde yemekle doğru kurulan bir ilişki, bir ömür boyu sağlıklı bir birey olarak geri dönecek ona çünkü. Bugün sağlıklı beslenen bebekler yarın daha az kanser olan, daha az şeker hastası olan, daha uzun boylu, daha güçlü bünyeli ve daha zeki bir Türk neslinin bireyleri olacaklar. Bunun için bu işe soyunduk.










Gurmebebek.com kimlere hitap ediyor?



Sitemiz bebeğini sağlıklı beslemek konusunda özenli, kulaktan dolma bilgilerle yetinmeyen, bu konuda araştırmacı ebeveynlere hitap ediyor. Çocuğunun kilo almasından ziyade gelişimine yardımcı olacak doğru besinleri seçmeye önem veren, bebeğinin beslenmesinin ona sadece besin değeri açısından değil motor becerileri ve ruhsal gelişimi bakımından da çok şey kattığını bilen aileler için kuruldu. 

İçeriklere ve çocuk yemeklerine kullanıcılardan gelen geri bildirimler nasıl?

Gurmebebek.com’u açmadan önce içeriği ve tarifleri facebook sayfasında test etmeye başladık. Gelen yorumlar, teşekkürler, hayır duaları, başarı dilekleri kamçımız oldu. Ayrıca annelerin birbirine desteğini de unutmamak lazım. Facebook’ta ya da sitenin forumunda bir annenin derdine bir başka anne derman oluyor. Takipçilerin bize inancı ve desteği gurmebebek.com’u bugün bulunduğu noktaya getirdi. Tariflerimizin çoğu anne şeflerimizden geldi. Bunları denedik, değerlendirdik. Gurme Bebek’in yaklaşımına uygun olanları yayına aldık. 450 tarifimiz de gerçekten lezzetli ve bebek damak tadına uygun tarifler. Sebze yemekte nazlanan minik gurmeler için pırasa köftesi, ıspanak köftesi, çorba severler için balkabağı çorbası, brokoli çorbası, sağlıklı tatlılardan hurmalı toplar en çok beğenilen tariflerimizden...

Sosyal medyada hangi mecralarda Gurme Bebek takip edilebiliyor?

İşin en başında Facebook sayfamız tabii ki, interaksiyonun en büyüğü orada gerçekleşiyor. Twitter, Pinterest, Instagram’ı da kullanıyoruz. Google+’ı da bu aralar aktif olarak kullanmasakta hayata geçirdik.

Gurme Bebek’ten birkaç faydalı link paylaşır mısınız?










Gurme Bebek:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder